a kto bogatemu zabroni
Stuknięcie po puszczeniu sprzęgła.
Zwiń
X
-
Stuknięcie po puszczeniu sprzęgła.
Witam!
Mam taki problem: podczas zmiany biegów a dokładniej po puszczeniu sprzęgła słyszę stuknięcie. Także przy redukcji - puszczeniu sprzęgła się to dzieje. Wszedłem pod auto i ruszyłem wałem, miał małe luzy przy czym słyszałem metaliczne stukanie. Ten stukot jest gdzieś na wale (bardziej z przodu) ale ciężko mi dokładnie określić. czy ten luz powinien w ogóle występować? Co może być uszkodzone? Czy przez to stuka po puszczeniu sprzęgła?
Proszę o pomoc.
Moje autko to octavia I 2.0 4x4
-
-
Zamieszczone przez petraskarolbin1, witam w klubie
u mnie to samo się od jakiegoś czasu dzieje.
Zanim u mnie się zaczęło wymieniłem prawy przegub na jakiś syf.....pojeździł miesiąc i zaczęło stukać więc obstawiam przegub wewnętrzny
witam
a czy ty tez masz 4x4? Mnie nurtuje ten wał, nie wiem czy on nie ma luzów.
Komentarz
-
-
Miałem to samo, w dodatku mocno szarpało i było stuknięcie przy puszczeniu i nagłym dodaniu gazu.
Wymieniłem poduszki (lewą i łapę środkową), na chwilę to poprawiło, myślałem że to półosie, koniec końców rozleciała się skrzynia, a konkretniej coś z mechanizmu różnicowego zrobiło dziurę w obudowie skrzyni. Poduszka okazała się padnięta jedna (ta środkowa), po wymianie nic się nie dzieje, jedynie na zimnym ciężko wchodzi 1 i 2 tylko nie wiem czy to wina zimnego oleju czy ta skrzynia coś nie halo.
Komentarz
-
-
U mnie też to stukanie pojawia się, czasami przestaje i nie stuka stawiałbym na poduszkę trzeba to sprawdzićSkoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
Komentarz
-
Komentarz